ישיבה מעורבת בחתונה ובאוטובוסים

השאלה:

שלום כבוד הרב.

הרב העביר שיעור בביהמ"ד הקהילתי ר"ג בנושא היחס לגויים, ובסוף השיעור הרב הרב אמר שאין צורך בקווי המהדרין באוטובוסים כי זה לא הגיוני שבעל לא יישב ליד אשתו וכו.
א"כ למה הרב אומר שבחתונה הישיבה צריכה להיות נפרדת לכתחילה? מה החמור יותר בחתונה מבאוטובוסים?

תודה רבה.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

יש כמה הבדלים בין חתונה לאוטובוס. הסיבה העיקרית חתונה היא שמחה בה נפרצים גדרים מחמת השמחה בעוד שאוטובוס היא מציאות זמנית יום-יומית. ועוד, באוטובוס התערובת היא מקרית בחתונה אנשים מכירים זה את זה ונוצרת אוירה חברתית ועל רקע השמחה והשתיה היא בעייתית. דבר שני חתונה ניתן לתכנן בעוד שלאוטובוס לא ניתן לתכנן. דבר נוסף שבחתונה בדר"כ משתתפים רווקים ורווקות ולגביהם ודאי כדאי לתכנן שישבו בנפרד. באותה שיחה אמרתי דבר נוסף שהבעיה אינה כ"כ התערובת כמו התלבושת. בחתונות המצב חמור יותר מבחינה זו