כיסוי ראש

השאלה: בס"ד

שלום רב!

יש לי שאלה שמציקה לי כבר הרבה זמן בנושא כיסוי ראש לאישה אחרי חתונה.

אני יודעת שכתוב בהלכה שאישה צריכה לכסות ראשה כאשר היא נישאת.
מה שלא ברור לי זה שאחרי שאישה מכסה ראשה היא כבר לא יפה בלי כיסוי ראש (בגלל שהשיער לא נשאר זוהר כמו לפני כיסוי הראש). יוצא מזה שהיא יותר יפה עם כיסוי ראש גם ליד בעלה וגם בפני אחרים, אז איפה הצניעות פה???
כיסוי ראש מאוד מייפה את האישה אחרי חתונה ובלי כיסוי לאחר תקופה השיער אינו זוהר כמו פעם ההיפך הוא האישה יותר יפה עם כיסוי ראש, אז איפה בדיוק העניין שתיהיה יפה בפני בעלה בלי כיסוי ראש?

תודה מראש,

תהילה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/14/2013 2:59:14 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

איננו יודעים בסוד הטעמים, כאשר חכמים (או מדברי תורה) צוו אותנו לכסות את הראש הרי שחלה חובה, ואין אנו יודעים למי זה יותר יפה ולמי פחות יפה, שהרי יש נשים שלאחר מכן זה יותר יפה ויש להפך. על כן נראה שאין לנו לחפש טעמי יופי, אלא האשה צריכה להיות נאה לבעלה בביתם, ואם השער פחות יפה לאחר זמן, הרי שכך צוותה עלינו התורה, שקר החן והבל היופי אשה יראת ד´ היא תתהלל.