כיסוי ראש

השאלה: אנחנו מתחתנים עוד כמה חודשים..נשמח לדעת את ההלכות הפשוטות לגבי כיסוי ראש..והאם מותר להוציא שיער,כמה?
תודה רבה!!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/14/2013 2:27:50 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מזל טוב לנישואכם.
אשה יהודיה הולכת עם כסוי ראש, יש דיונים בהלכה מהיכן אנו לומדים את החובה לכיסוי ראש. יש שלמדו מפסוקי תורה ויש שכתבו שהוא מנהג בנות ישראל. בכל אופן יש לכסות את הראש. יש שהקלו להוציא עד כ 2 ס"מ ממקום שרשי השער, ויש שכתבו שאם יצאו אין איסור אולם אין כל היתר להוציא שיער. בכל אופן כאן כל אחת יכולה לנהוג כמנהגה.