לינת מאורסים באותו בית

השאלה:

מלשון הרמ"א משמע שאין איסור כלל, ואולי אף המנהג במקור היה רק במאורסים ממש.
מה הדין לגבי משודכים כיום
א. האם נכון שאם נמצאים בדירה של 2 קומות - ניתן לישון בשתי קומות שונות.
ב.מה קורה כאשר מגיעים לשעה שלא נעים לשאול שכנים אם אפשר לישון אצלם - האם יש צורך לישון ברכב וכדו.

תודה וכל טוב!
יישר כח!

התשובה

הרב יעקב אריאל |

אין דין כזה שארוס אסור לישון בבנין אחד עם ארוסתו (כשבימינו הכוונה למשודכים ולא מאורסים). ישנו איסור יחוד והוא אינו תלוי בשינה או לאו. אכן יש מנהג כזה והסיבה לשינה במקומות אחרים כדי שלא יתייחדו. ולכן אם לא ניתן ללון בשני בתים כדאי שהוא יישן עם גברים/ילדים נוספים וכן היא תישן עם בנות/ילדות אחרות.