נשים בחוף ים לגברים

השאלה: האם בבילוי משפחתי ניתן ללכת לחוף נפרד לגברים, אם הנשים לבושות צנוע ולא נכנסות למים?
האם זה יפריע לגברים שם?

יש להדגיש שמדובר בזוגות נשואים עם ילדים ולא רווקות.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/14/2013 2:36:26 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

זה בודאי יפריע, אפילו אם לא הלכתית ממש, אבל כל בן שבא לחוף נפרד הרי שהוא בא על דעת כן שאין נשים במקום, כפי שהמצב הפוך, על כן אם יש נשים בחוף זה גורם לו לעגמת נפש וחוסר נוחות. בייחוד שאדם בא לים כדי להנות הרי שמראות שאינם נוחים לו יכולים לגרום למרירות חלילה, ואת זה אף אחד לא רוצה. ברור לי שכשם שאתן רוצות להיות בשמחה ו"כיף", כך כל באי החוף רוצים, ואל לנו להפריע לשמחת האחרים.