נשים בפרסומות

השאלה: שלום וברכה,
אני עושה עבודה הקשורה בפרסומות בעיתונות החרדית.
לאחר מעקב שעשיתי גיליתי שבניגוד לעיתונות החילונית נשים לא מופיעות בפרסומות.
רציתי לדעת האם יש סיבה ברורה לכך? והאם זה מגיעה מסיבות הלכתיות או תרבותיות?
דבר נוסף, אשמח באם תוכלו לתת לי מקורות בהם מדובר בצורה ברורה על נושא זה כדי שאוכל לבסס את עבודתי.
בתודה מראש, דקלה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/14/2013 2:51:36 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

נא עייני בספר שו"ת אמנות, מכללת אמונה, הוצאת ארז. שם יש באריכות לעניין ציור וצילום נשים. יש בגופים חרדים מסוימים שהם אוסרים מעבר להלכה כל צילום אשה אפילו שמותר על פי ההלכה, כדי שלא יבואו לראיה של חיבה.