פגם הברית

השאלה: שלום. אני בחור דתי שלומד בישיבת הסדר שיעור ו ברוך ה אני מרגיש שהתחזקתי מאוד בשנה האחרונה בעבודת ה.
יש לי בעיה חוזרת ונשנית בלי הפסקה בעינין פגם הברית והוצאת זרע לבטלה,והחלום הכי גדול שלי הוא להיפטר מזה כי זה מאוד מפריע לי לחיות ולהעיז ליזום דברים חיוביים וחשובים שאני אוהב(טיולים ביקורים אצל חברים וכו,) והצער במצב של החטא הוא כואב כאבים נפשיים קשים מאוד איומים ונוראים ובלתי רגילים,ולפעמים בגלל זה אני תקוע בבית ולא יכול לעשות כלום כשאני בחופש ומאוד רוצה לצאת לטייל או לכייף עם חבריי. בערך בעשר החודשים האחרונים ברוך ה עברתי בעינין שינוי עצום לטובה (ע"י עזרה כמובן) אך מאז ועד היום אינני רואה שינויים למרות שאני ממשיך לעשות מאמצים בלתי רגילים וצועק ל-ה´ בלי הפסקה ומדבר איתו ובוכה בכל הכח שייתן לי כוחות לעבור שינוי ומה שאני מצפה זה לראות שינוי ברור, לראות עוד עליית רמה כמו העליית רמה שהייתה לפני כ-10 חודשים, אני יודע שאומנם צריך אמונה ש-ה´ הוא הכן שומע ויש את העינין ש-ה´ מתעכב בענייה לתפילות כי הוא מתאווה לתפילתם של צדיקים,אבל זה כבר המון המון זמן ,ואני תמיד יודע ש-ה´ שומע תפילות ואסור אף פעם להתייאש וזה לא ישתנה אצלי ,אז למה הוא מנסה אותי כל הזמן? זה רק גורם לתחושת חולשה באמונה וייאוש אומנם אני תמיד יהיה דתי אבל ככה זה רק גורם לזה להיות יותר קשה,ו-ה´ יכול הרי לעשות הכל ומה שאני מבקש זה לא כזה נס גדול זו בקשה הכי הגיונית בעולם,בכלל הבקשה הזו היא גם רצון ה´ ,ה´ שונא את החטא יותר ממני ,בד"כ בכל התפילות שלי אני רואה איך ה´ עונה אבל למה דווקה בזה לא?אני בסה"כ רוצה לחיות נורמלי כמו כולם ושהיצר הרע לא יפגע לי בתכנונים ובחיים.אנא אני הרבה מאוד זמן מתחנן לשינוי מהותי נוסף עזרו לי להגיע אליו ,תודה רבה מראש.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/14/2013 12:13:00 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

יישר כח על כל מאמצך.

כדאי לברר יותר את הנושא של פגם הברית, מבחינה רעיונית הלכתית, לא רק תפילות ובקשות, אלא ברור מתוך המקרות בשו"ע, ובספרי המוסר הטובים. לאחר ברור של חומרת המעשה, יש לברר היטב את דרגת האדם שנופל בחטא זה, (כדאי לעיין בספרו של הרב י. שפירא, אשיב ממצולות) על רפואה מנפילה.
ומעל הכל כאשר אדם מתחתן ונושא אשה חלק גדול מהבעיות נפתרות.
בכל זה לא נכון שבגלל נפילות מסוימות אדם מונע את עצמו מחיים שלמים ושמחים, כל ההולך בדרך התורה צריך להיות בשמחה, אפילו אם חלילה יש מדי פעם נפילות.

עלה והצלח