צניעות

השאלה: שלום רב רציתי לשאול מהי צניעות?

התשובה

הרב דוד אייגנר | י"ב אדר תשע"ו 16:53

ב"ה

שלום וברכה!

אחד המקומות הראשונים בהם נזכר מושג הצניעות הוא מספר מיכה פרק ו פסוק ח: "הִגִּיד לְךָ אָדָם מַה טּוֹב וּמָה ה' דּוֹרֵשׁ מִמְּךָ... וְהַצְנֵעַ לֶכֶת עִם אֱלֹהֶיךָ"

הגמרא עומדת שמיכה העיד את עיקרי הדת והאמונה על שלוש עקרונות, 'הצנע לכת' הוא אחד מהם, ישנם בראשונים מספר ביאורים לדברי הפסוק, אחד מהם הוא של הרד"ק: "והצנע- כי הדבר הזה מסור ללב והוא דבר צניעות".

דהיינו הצניעות אינה נמדדת רק בכמה ס"מ אנו לובשים, והאם הבגד מכסה את מה שהוא צריך לכסות, אלא הצניעות היא היכן הלב והמידות נמצאים, וכיצד האדם פועל ועושה את המוטל עליו. האם כשהוא עושה מצווה הוא רוצה להודיע לכל העולם שהוא עשה את המצווה הזו, או שהמצווה נשארת בינו לבין בוראו.

צניעות היא דרך חיים שהאדם מוליך את עצמו בה, מתוך הבנה שכל דרכיו ומעשיו מכוונים תמיד לשם שמים, ולא לשם הצלחות אישיות

בברכה

דוד אייגנר