צניעות בהנהגת ציבור

השאלה:

שלום הרב,
רציתי לשאול מה דעתו של הרב בענייני הנהגת ציבור בנושא הצניעות.
א. האם לדעת הרב אל מול המתירנות הגואה והתרבות הנוכחית הנגועה בזימה יש להציב עמדה תורנית על יסוד תשובת המשקל, ולהחמיר בכל דיני הצניעות בכדי לאזן לפחות את שומעי לקחה של המייצגים עמדה זו, או שמא להציב עמדה שמציגה אלטרנטיבה חברתית צנועה אמנם אך לא מחמירה בכל דיני צניעות (למשל, מתירה הצגת תמונת אישה צנועה, או שמיעת הרצאה של אישה כזו וכד)?
ב. אומרים בשם הרצב"י ש"בצניעות אנו כמו סאטמר", האם לדעת הרב גישת הרצב"י אכן תאמה את המשתמע באופן פשוט מאמירה זו? והאם לדעתך גישה זו נכונה?
ג. מה דעת הרב לגבי יחסים בין זוגות אברכים בישיבות, האם יש להתיר באופן כללי מפגשים ששני בני הזוג נוכחים (כגון, סעודות שבת משותפות וכד)?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

א. צריכים להציב ולהציג דבר הנשמע ולא דבר שידחה על הסף
ולכן צריך לנהוג עפ"י ההלכה ולא לסור ממנה.
ב. הגישה ודאי נכונה אבל היא מתחילה בחינוך וזו כוונת הרצ"י הכהן
קוק, הוא לא דיבר על הרחוב הוא דיבר לאיזה רף צריך לחנך
ולשאוף.
ג. אין שום בעיה שזוג אחד יתארח בבית זוג אחר
אם הזוגות רבים כל משפחה צריכה לשבת בשולחן אחד. אפשר גם
שנים או שלושה זוגות באותו שולחן
באירע גדול בו אן אכילה משפחתית ראוי שגברים ישבו לחוד ונשים
לחוד