צניעות ברחוב ותנועת נוער מעורבת

השאלה:

לכבו הרב שלום:
א. אני גר בעיר, ובעוונות הרבים, הנשים ברחוב לא לבושות צנוע. נכון, שעל הרגע אדם פטור, ורק אם ממשיך להסתכל חייב, אך כל זה זה אם זה בשוגג, אך אדם שמכניס עצמו במקום שיודע שהוא בעייתי, אסור להיות שם. האם זה אומר שאסור לי ללכת לרחוב? או שאולי אני יכול ללכת ברחוב רק עם העיניים בריצפה?

ב. בתנועת נוער, האם מותר למדריכ/ה להיות בישיבת צוות, שבה יש נערים ונערות בגילאי תיכון?

אשמח מאוד לקבל מקורות.

תודה רבה ויישר כח!

התשובה

הרב יעקב אריאל |

א. ודאי שראוי להימנע ככל הניתן מהסתכלות, אולם אין אדם חייב להעתיק את דירתו מחשש שמא יעשה איסורים.
ב. כל הנושא של תנועת נוער מעורבת אינו חלק. הרב וינברג התיר אותה במקום שיש חשש לקלקול בני הנוער. אם אם התנאים במקומכם מצדיקים הקמת תנועת נוער מעורבת הדבר מותר בתנאי ששומרים על גדרי צניעות כראוי.