צניעות-גרבים

השאלה: בס"ד

שלום כבוד הרב,
רציתי לשאול שאלה שמציקה לי כבר הרבה זמן..
להקדמה, אני לומדת באולפנא באזור המרכז, פעילה בסניף בנ"ע ומדריכה בתנועת "עוז". משפחתי, מעורבת יחסית- חרדי, מחפש את הדרך וכו´.. הורי די בין לבין..
נתחיל:)
מה עניין גרבים לבת ישראל? אם חובה-למה זה לא מקובל בקרב הציבור בדתי לאומי ובחרדי כן? הרי התורה היא תורה אחת!
ואם החמרה, אז מדוע הציבור החרדי לוקח את זה ממש חזק,? הייתי בבית ספר חרדי(ממזמן, בכיתה ב´, היום אני ב"ה ב-ט´) ומי שלא היתה באה עם גרבים, היו ממש כועסים. יש גם תפיסה שבת שהולכת בצורה שכזו היא כערומה..
אשמח אם תוכל להביא לי מקור בהלכה לכך.
תודה רבה!
חג שמח:)

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/14/2013 12:09:45 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לעניין השוק לרוב האחרונים אסור לראותו ויש בכך ערוה לעניין קריאת שמע,ובודאי לעניין מי שאיננה אשתו. ויש אומרים שאין איסור בשוק. עייני מ"ב סי´ עה סעי´ א ס"ק ז. מכיוון שהדבר נתון במחלוקת יש גם קבוצות שונות בהתיחסות לשוק. ברור שיש להשתדל שלא יראה השוק, אולם מאידך אין לעורר על כך מהומות.

חנוכה שמח