צניעות האישה

השאלה: יש לי כמה שאלות לכבוד הרב.!!
1. כאשר אישה נמצאת בים עם בגד ים מותר לה ללכת לקיוסק שמנוהל ע"י גברים (הקיוסק נמצא במתחם הים של הנשים) ולקנות משם דבר מה אין פה משום איסור צניעות פשוט אתמול הייתי בים והרגשתי לא נעים ללכת לקיוסק כי המוכר גבר ואין פה משום הצלת חיים כמו אצל המציל!!
זאת שאלה 1 והשנייה היא..
2. אני רוצה להתנדב מד"א לאו דווקא בשירות לאומי..אך מה עושים עם עניין הצניעות לאישה..אבל אני מרגישה משו פנימי שמושך אותי להציל חיים זה...קשה להסביר משו שבוער בי..
סליחה על אורך השאלות אשמח אם אענה בהקדם!! יש לציין אני בחורה רק בת 18

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/14/2013 2:10:08 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

1. אמנם אין זה מהראוי שבת תיגש לקנות בקיוסק בחוף הים ללא חלוק או בגד עליון. וכך צריך לנהוג.
2. ראוי וחשוב להתנדב למד"א, בד"כ אין בעיות של צניעות. במקום שיש בעיות צניעות הרי שטהרת וצניעות בת ישראל חשובה הרבה יותר לעם ישראל.

צום הרביעי לששון ולשמחה