צניעות המורה

השאלה:

המורה העתידה להיות המחנכת של ביתנו בכיתה א הולכת עם חצאית מכנס כשהחצאית התקצרה... מהכרות עם ביתנו אנו יודעים שהיא מעריכה מאד את הצוות החינוכי שלה ורואה במעשיהם דוגמא. כיצד להתמודד עם זאת, מחד לא לשבור את האמון במורה ומאידך לחנך שהיא טועה בענין זה?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

איני יודע באיזה בית ספר מדובר, יש בתי ספר שישנם דיונים בעניין בתוך צוות המורים וקבלה על עצמם הוראות בנושא. לגבי הבת אני חושב שאינך צריכה להעלות מיוזמתך את הנושא, אלא כאשר היא תעלה את זה בעצמה יש מקום לברר לה שזה בעיניכם לא מספיק צנוע ולכן לה אתם קונים בגדים צנועים יותר. וכיון שבשלב זה אתם קונים לה את הבגדים אין צורך להרחיב בנושא. כאשר היא תגדל היא תבין יותר ואז ניתן להעביר ביקורת מרומזת על המורה.