קשר בין זוגות נשואים

השאלה:

שלום הרב,

באופן כללי-
מה דעת הרב על הקשר הנכון בין זוג נשוי לזוגות נשואים אחרים ו/או לרווקים ורווקות? מהם חיי החברה האידיאליים של זוג נשוי? האם הבעל צריך להיות בקשר רק עם חבריו הבנים והאשה עם חברותיה הבנות?

אציג גם מספר שאלות ספציפיות:
א. האם מותר בחתונות לשבת באותו שולחן כמה זוגות נשואים, למרות החשש שמא הבעל ידבר ויצחק עם אשה אחרת והם יתקרבו רגשית אחד לשניה? או שזה מותר ופשוט צריך להקפיד שהדברים לא יגלשו?

כי מצד אחד, האדם הוא יצור חברתי, וגם זוג נשוי צריך חיי חברה (זוג נשוי אחר למשל), וגם דרך הארץ הפשוטה אומרת להיות נחמד לאחרים, לא להתרחק ולהסתגר וכד. מצד שני הרב קוק מסביר במידות הראי"ה (מידת הצניעות) שצריך לוותר במידה מסויימת על דרך הארץ - גם על דברים שהם טובים מצד עצמם - כדי לשמור על הצניעות... השאלה היא מה הגבול של אותו ויתור על הדרך ארץ...

ב. האם יש בעיה להזמין חבר רווק של הבעל או חברה רווקה של האישה לארוחת שבת למשל? (שהרי אולי יש חשש שתהיה קרבה בין הבעל והרווקה או בין האשה והרווק?)

ג. איש או אשה נשואים שלומדים באוניברסיטה - האם האם צריך לנסות להתחמק כמה שאפשר משיחות עם בני המין השני? או ש"בוקר טוב, מה נשמע", ואפילו קצת "צחוקים" זה בסדר?

ד. מה לגבי טיול משותף של כמה זוגות נשואים?

אשמח אם הרב יוכל לתת כמה כללים וכיוונים בכל הנושא הזה...

תודה רבה!

התשובה

הרב יעקב אריאל |

יש הלכות צניעות ויש שכל ישר.
אם אכן מדובר במצבים שהזכרת שיש קלות ראש בשיחה עם בני מין אחר יש להימנע מכך ועל כגון דא אומרת המשנה אל תרבה שיחה... לגבי מסגרות יותר רציניות כאן צריך להפעיל את השכל ולראות היכן הקשר או המצב של עבודה/בילוי עם בני המין השני יוצר התקרבות או לאו.
ברור שה'דבק באשתו' לוקח זמן ועבודה פנימית של שני בני הזוג ולכן לפחות בשנה הראשונה אחרי החתונה יש להעדיף את מסגרת הבית ולצמצם את הקשר החברתי עם זוגות ואנשים אחרים. לאחר שהקשר בבית נבנה ואין חשש לפגיעה בו אפשר להיות יותר גמישים.