ריקוד מעורב

השאלה:

1)מה המקור בתורה שבכתב לאיסור ריקודים מעורבים,מאיפה למדו חז"ל שריקודים מעורבים ואיך האיסור נהיה איסור הלכתי ממש? בריקודים מעורבים אני מדבר שנשים וגברים רוקדים ביחד

2)מדוע בחתונה שיש בה ריקודים מעורבים אסור לי לרקוד רק עם המשפחה(נשים וגברים ביחד בתוך המשפחה)? אין איסור הלכתי לרקוד עם המשפחה בצד ואין איסור מראית עין כיוון שהאורחים מכירים את המשפחות.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

1) כתב הרמב"ם (הלכות איסורי ביאה פרק כא הלכה ב): "העושה
דבר מחוקות אלו הרי הוא חשוד על העריות, ואסור לאדם לקרוץ
בידיו וברגליו או לרמוז בעיניו לאחת מן העריות או לשחוק עמה או להקל
ראש ואפילו להריח בשמים שעליה או להביט ביפיה אסור, ומכין
למתכוין לדבר זה מכת מרדות, והמסתכל אפילו באצבע קטנה של
אשה ונתכוון להנות כמי שנסתכל במקום התורף ואפילו לשמוע קול
הערוה או לראות שערה אסור".
2) פרט לאשתך כל הנשים בעולם הן עריות לגביך. וכלל לא משנה
שהם ממשפחתך.