שמירת נגיעה

השאלה: רציתי לדעת האם צריך להייחס לבני דודים כאנשים מהחברה הרגילה שהקשר היחיד הוא שההורים אחים ולכן להתייחס לשמירת נגיעה כלפיהם כדבר מובן מאליו כשמתחילים לשמור נגיעה?? ועוד שאלה.. אם אני רוצה להתחיל לשמור נגיעה גם מהמשפחה.. ויש לי בן דוד שאנחנו בקשר ממש טוב! האם יש הקלות לתת לו "חיבוק אחרון" אם לקרוא לזה ככה..או שפשוט להתחיל בלי שום פשרות על כלום כי אולי זה מחזק במקום כלשהו? אני רוצה גם נימוקים ודיעות לגבי שמירת נגיעה מבדני דודים.. תודה רבה!! ומצטערת על האורך... (:

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/14/2013 1:29:45 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אין בהלכה מושג של "חיבוק אחרון" מרגע שאדם הגיע להכרה והבנה שאין לחבק ולנשק בני דודים עליו להפסיק מיד. אפשר להסביר לבן הדוד את הסיבה, אולם אין כל היתר לעבור לאחר שאדם יודע שאסור.
לגבי בני דודים אין דעה שמתירה, יש שהתירו להשיב לאחר הגשת יד כדי לא לבייש, אבל בודאי שאין להתיר חיבוק ונישוק של בני דודים.