האם כהן יכול להיות איש רפואה?

השאלה: שלום הרב,

רציתי לדעת האם פיקוח נפש דוחה איסור הכהנים להיטמע עם המתים? ,
אני בספק כהן (עקב זהות חילונית לא ברור לנו כל כך אם אנחנו משפחה של כהנים , נאמר לנו ששם משפחתנו מעיד על כך אך איננו בטוחים כי זה לא משהו שעבר מדור לדור .) . , ושירתתי בסדיר כחובש צבאי בגדוד לוחם וכיום אני גם חובש מילואים , במהלך שירות הסדיר פיניתי פצועים לבתי חולים , הייתי ליד גופות ואפילו נגעתי במתים.

רציתי לדעת האם פיקוח נפש מתיר לכהן כיום לשמש בתור איש רפואה , או שלמעשה אסור היה לו לבצע משימות אלו מלכתחילה ?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/19/2013 1:55:57 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

כדי להיות רופא וגם כהן יש דרכים מיוחדות לכך, הם נשארים טמאים כל הזמן על ידי נגיעה בעצם של מת וכדו´ וכך אין הם נטמאים למתים.
לא כל פעולה היא פקוח נפש ולכן אין להגדיר זאת כפיקוח נפש, ברור שכשיש פקוח נפש ממשי הכל מותר. בכל אופן ישנה דרך שהיא קלה יותר ומתירה את ההתעסקות בחולים למרות מעמד הכהן.