נגד החלטת ההורים

השאלה: כבוד הרב,שלום.
אני מעוניינת לעשות שירות לאומי בקדומים אך אימי מתנגדת ואינה מוכנה כלל להתפשר בנושא משום שלטענתה מקום זה אינו מספק מבחינה ביטחונית.
חשוב לי לציין שמאוד חשוב לי לעשות מדרשה במקום ולהיות שם באזור ספציפית..המיקום שם מאוד חשוב עבורי וקשה לי לחשוב שעליי לוותר על דבר כל כך משמעותי בגלל חששות..זו בחירה שלי ועליי לעשות את השרות במקום שאני מתחברת..
כבוד הרב, האם זה שיקול? האם עליי לוותר על ישוב דתי שאני רוצה לעבור בו את השירות בגלל החלטתה החותכת?
אבקש להיענות בבקשה בהקדם.
תודה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/19/2013 2:34:18 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

יתכן וטענותיך צודקות, אולם מכיוון שאת נכנסת כעת לשלב החיים שלך, כדאי לאמץ את הכלל שלא תמיד צריך להיות צודק אבל צריך להיות חכם. על כן החכם עיניו בראשו לא להגיע לידי מחלוקת ומריבה, וכדאי לחשוב כיצד פותרים את הבעיה בצורה עקיפה, כגון, להרשם במספר מקומות, ולאחר מכן במשך השנה אפשר להשפיע על ההורים שיסכימו עם דרכך, אולי על ידי הבאת אנשים מהמקום לפגישה עם ההורים, ועוד פעולות מהסוג הזה שיחזקו אותם, וממילא גם תוכלי לעשות ש"ש כרצונך וגם ההורים ישמחו בך.