פטור זקן

השאלה: שלום,יש לי שאלה שתראה קצת קטנונית אבל זה משהו שדי מפריע לי:
אני בחור דתי לפני גיוס, ולא ההיתי רוצה להתחיל את השירות הצבאי שלי ב"עקיצה",ואני רוצה להבין משהו לגביי פטור זקן.
לפי מה שאני מבין, פטור זקן אמור לפטור חבר´ה דתיים מלהתגלח בעיקר בגלל שאסור להתגלח עם סכין גילוח,אבל עם מכונת גילוח כן מותר להתגלח.
אז איך זה שלכל כך הרבה חבר´ה דתיים שמיתגייסים יש פטור זקן? "תכל´ס",זו עקיצה? או שיש פה פן הלכתי נוסף או עוד משהו שאני לא מכיר\מבין?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/19/2013 1:50:58 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אתה כתבת פן אחד של איסור גילוח והוא בתער. ברור שמותר להתגלח במספרים. השאלה איך מגדירים מכונת גילוח יש טוענים שמכונת גילוח היא כמו סכין (בייחוד במכונות החדשות) ועל כן אסור גם במכונה להתגלח.
עוד פן והוא על פי הקבלה שאין לדעת בשערות הזקן, ועל כן אפילו במספרים אין להתגלח.
יש הרבה החוששים לשני החששות הנוספים שהוזכרו, ועל כן מהדרים לא להתגלח.

חג שמח