פטור מצהל

השאלה: שלום כבוד הרב,
שמי אביבה ואני נערה דתייה בת 17.
לפני כחצי שנה הגשתי הצהרה מבית הדין הרבני באזורי לצהל בצו הראשון.
מאז הם מסרבים להעניק לי פטור בטענה שאני לומדת בבית ספר חילוני למרות המצב האבסורדי שמתרחש בעירי והוא:
בעירי תיכון דתי אחד בלבד והוא ידוע בשל מקרי אלימות קשים שעליהם ובין השאר שמעתי על חומרתם מבן דודי שלומד שם ורמת הלימוד נמוכה שם. בנוסף לכל, למרות שזה תיכון דתי לא מקפידים כלל וכלל על לבוש נאות מצד הבנות.
לכן הורים רבים מסרבים לרשום את בנותיהם ביניהם גם הוריי ומעדיפים לרשום אותן לבתי ספר חילוניים איכותיים יותר. הסברתי זאת לרבנות הצבאית והם המליצו לי לכתוב זאת ולהביא ללשכת הגיוס.
עשיתי זאת והחיילת שאחראית על מדור הפטור ישבה עמי והחלה לדון בנושא ואמרתי גם שרבנים אוסרים גיוס נשים לצהל והיא אמרה שרבנים תמיד נגד הצבא אז זה לא נחשב.
במעשיהם מוכיחים גורמים בלשכת הגיוס שהם בגדר סמכות עליונה והם יכולים לפעול כראות עיניהם.
הם שולחים לי צווי גיוס, מתקשרים אליי באמצע שבוע וכשאני באה ללשכה בנושא הפטור הם מסרבים לתת הסברים "כי ככה" וממשיכים לשלוח צווים. המצב כבר הגיע לזה שאני סובלת ממיגרנות קשות בעקבות זאת, אני מתעצבנת מהנושא מה שמחמיר את כאבי הראש שלי שלפעמים אף משביתים אותי ואני נחה ימים שלמים.
אני פניתי לרבנות הראשית לישראל, לבתי הדין הרבניים, לכבוד הרב איפרגן ורבנים מקובלים נוספים ואני ממתינה לתשובתם כעת.
אשמח לקבל כל עזרה והכוונה בנושא.
תודה רבה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/19/2013 1:49:18 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לדעתי כדאי לך לפנות לשלשה אנשים פוליטיים. א. אורי אריאל = האיחוד הלאומי. ב. משה גפני - אגודת ישראל. ג. יעקב מרגי - שר הדתות. לנסות להפגש עם אחד מהם ולהעלות את הבעיה. הם בודאי יכולים לעזור לך בשאלתך, אבל תבססי היטב את העובדה שאת שומרת תורה ומצוות כל הזמן, ללא מסיבות לא צנועות שבת וכדו´.

חנוכה של אורה