צבא לדתיה

השאלה: שלום, אני כרגע בת 18 ואני דתיה לאומית.למדתי גם באולפנא והיה לי ברור שאני הולכת לעשות שירות לאומי כמו כל שאר החברות שלי.
בכיתה י"ב הלכתי להמון ראיונות אולם לצערי לא עברתי אותם מכיוון שאני מגמגמת.
באותו זמן לא הייתי עושה ראיונות טוב, לצורך העניין הגמגום שלי לא מלידה, הוא התפתח אצלי עקב טראומה כשהייתי קטנה. והגמגום שלי קל אולם במצבי לחץ הוא מתגבר עד למצב חמור.
אז כשהיו לי ראיונות לא הצלחתי בהם וכתוצאה מכך לא התקבלתי להיכן שרציתי להיות. נסעתי לפתח תקווה, לת"א אפילו לירושלים וגם ניסיתי בעיר שלי והיו רכזות שירות לאומי שטרקו בפניי את הטלפון ולא כולם קיבלו את זה.
אז בסופו של דבר אחרי שלא התקבלתי לכלום החלטתי להתגייס לצבא ועשיתי את הצו ראשון ושם אני גמגמתי אבל פחות אפילו הם לא שמו לב. אז עשיתי מבחנים והכל והקב"א שלי גבוהה. אמנם אני מגמגמת אבל שכל ב"ה יש לי! אז קיבלתי תפקידים טובים מאוד במנילה שלי אבל בגלל שהודעתי לצבא שאני מתגייסת מאוחר, היה לי מיון קד"צ אחד למש"קית נפגעים שאותו לא עברתי ובסוף החליטו לגייס אותי למנהלת רשת מחשוב שזה תפקיד טוב שעוברים גם קורס בו וזה יכול לעזור לי באזרחות.
אז בעצם אני יודעת שעשיתי הכל כדי להיות בשירות לאומי ופשוט לא קיבלו אותי...היו ימים שלמים שבהם הייתי בוכה ממש אבל בסופו של דבר התקבלתי לקורס ואני לא יודעת למה אבל עדיין הרגשתי רע עם זה ולכן פניתי לקצינה דתיה שהיא שייכת לרבנות הראשית של צה"ל והיא אמרה לי שיש ימי עיון לחיילות דתיות ושכמובן אשרת בחצאית.
רציתי לשאול האם זה רע מבחינת הדת להתגייס לצבא? כמובן לאור הנסיבות המיוחדות שלי

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/19/2013 2:10:54 AM
בס"ד

שלום וברכת ד

אינני מכירך, אולם באופן כללי בת ישראל שיודעת לשמור על צניעותה ופרטיותה ואין חשש שתדרדר במצבה הרוחני יכולה ללכת לצבא ולקדש שם שמים ברבים, שיראו בת ישראל כשרה כיצד היא מתנהגת, לא כל אחת יכולה לעשות זאת, אבל מי שמספיק חזקה באמונתה הרי שהיא מבורכת.
על כן השאלה הזאת היא המרכזית ויהי רצון שהקב"ה יצליח דרכך ותעשי חיל באפרתה.