קורס חובלים

השאלה: שלום לכבוד הרב.  אני רוצב להתקבל לקורס חובלים,אך אני מאוד מתלבט שכן למרות שזהו קורס יוקרתי ותורם רבות הקורס פתוח גם לבנות  וחלק ניכר מהקורס נערך בים וכולל פעמים רבות שחייה משותפת,ובכלל יש בעיה קשה מבחינת דת בחה"י בכלל ובקורס חובלים בפרט. האם זה צריך למנוע ממני את ההליכה לקורס וגיוס למקום "נוח" יותר מבחינה דתית אך שירות פחות משמעותי(גדודים בשאיפה לאחת הסיירות),או להתגייס לקורס כאידיאל ולנסות להשפיע שם? יש לציין שאדם שמסיים את הקורס מקבל בדר"כ תפקידי מפתח במערך הלוחם של החיל ופיקוד על חיילים רבים. אשמח לשמוע את עצת הרב בנושא. תודה יעקב שטראוס

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/19/2013 1:57:36 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לצערי לא זכיתי להיות בחובלים או בחיל הים אלא ביחידות אחרות, כך שאינני מודע לכל הנושא. כדאי לפנות לחיילים יראי השם שעברו את הקורס (אני מכיר כמה, וכנראה גם אתה) ואם הם בחורים רציניים אפשר להתייעץ איתם. ברור שכל אדם בנוי אחרת ויש לו שאיפות ורצונות אחרים, אבל צריך לשמוע מאנשים שעברו בזמן האחרון את הקורס כיצד הם התמודדו עם השאלות, ולאחר מכן השאלות יהיו יותר מוגדרות.
באופן כללי השאיפה צריכה להיות תמיד למצוינות בכל מה שאדם עושה בעולמו של הקב"ה. וברור שככל שהתפקיד חשוב יותר יש בו מעלה גדולה יותר. ברור שמצוינות איננה מתירה איסורים חלילה, אבל יש דברים שחז"ל התירו לנו בשעת הדחק וכדו´.

בהצלחה