שירות לאומי וחבריו...

השאלה: שלום,שאלתי קצת מורכבת,מקווה שאסביר את עצמי כמו שצריך..
אני שמיניסטית,והתחילו לדבר איתנו על שירות לאומי..מאמצע השביעית התחלתי לחשוב על מקום מסויים שמאד רציתי לעשות שם את השירות שלי..אך במשך הזמן נוצרו כמו בעיות..לאו דווקא לא טובות..אז ככה,באותו מקום שאני רוצה לעשות את שירותי גר חבר שלי(אני לא אוהבת לקרוא לזה ככה אבל לא מצאתי דרך אחרת להגדיר תמצב)הוא לא נמצא שם כל הזמן כי הוא לומד בישיבה גבוהה (ברוך ה) אבל עדיין משפחתו גרה שם והם אפילו יכולים להיות משפחה מאמצת זאת אומרת שיהיה מצב שאוכל אצליהם בשבת וכד´.. מצד אחד אני מאד מאד רוצה את אותו מקום והשיקול היחיד שלי לא לבא לשם זה בגלל שהוא גר שם..(ולא הפוך,שהשיקול היחיד שאני רוצה לבא לשם זה בגללו..)ואני לא יודעת מה לעשות.. ואוסיף גם שהמשפחה יודעת שיש לו חברה אבל הם לא בדיוק יודעים מי אני כך שזה גם סוג של בעיה..וגם אף אחת מחברותי לא יודעת.. לסיום-אשמח שתעזרו לי איכשהו.. ויש לי עוד שאלה קטנה..:אם בסופו של דבר כן אהיה באותו מקום.. ובמשפחה המאמצת לפעמים ישנים..שאלתי היא-אם יש בנים באותה משפחה מותר לי לישון שם? והאם יש הבדל אם זה יהיה במשפחה שלו או בכל משפחה?
תודה מראש..

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/19/2013 2:42:37 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

שאלתך מורכבת, וקשה לענות עליה בלא הכרת הנפשות הפועלות, לכן תשובתי תהא כללית.
א. אם אלו כל השיקולים העומדים לדיון עדיף לא לעשות שם שנת שרות וכן לא להיות מאומצת על ידי משפחת החבר, שהרי כל זמן שהקשר לא מוחלט ביניכם, לא כדאי שהוא יווצר על ידי גורמים חיצונים, צריך לתת לקשר בינכם להתפתח באופן אמיתי ובינכם וללא קשרים של שרות ומשפחה ועוד לחצים, על כן לא ראוי לערב את הנושאים. כמו כן את צריכה לקחת בחשבון שהקשר בינכם יכול עוד להפסיק ואז הדבר יגרום לך הרבה אי נעימויות, על כן מהראוי לחפש מקום אחר שמתאים ליכולות ולשאיפות שלך.
ב. אין לישון בבית משפחה אם יש שם בנים אלא בתנאים מיוחדים, ועל כך תצטרכי לשאול כשהדברים יהיו למעשה.