שירות לאומי

השאלה: שלום רב, אני משרתת במקום שירות לאומי בו יש לי מחשב משלי וטלפון לרשותי , האם יש לי אפשרות להשתמש בזה לצרכי ? כלומר להתקשר לחברות וכאלה , או להשתמש במחשב ולהיכנס לאתרי אינטרנט או שמא זה גזל ?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/19/2013 2:00:56 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לגבי אינטרנט אם אלו אתרים שעולים כסף נראה שאין לעשות כן, אבל אם זה אתרים פשוטים וכשרים אפשר להכנס, מכיוון שאין עלות מיוחדת על כל כניסה.
לגבי טלפון צריך לדעת מה מנהג המקום, ונראה שברוב המקומות כיום מתירים להתקשר לצורך גדול ובקצרה, ונראה שבכך אין גזל אבל סתם חיוג ארוך על מנת להאריך בשיחה, נראה שרוב המקומות מקיפידים על כך. ינש לשאול את בעל המקום על דעת מה הוא נותן את הטלפון.