הדרכה בבנ''ע

השאלה: שלום! אני מדריך בבנ"ע חבר´ה בכיתה ו´ (גילאי 11-12), אני מתלבט מתי אני צריך להתחיל ולדבר איתם על שמירת נגיעה וכל העניינים האלו. כבר דיברתי עם המדריכות בסניף וביקשתי מהן שלא יגעו בחניכים שלי (בשביל שכבר יתחילו להבין שהם גדולים). בנתיים אני חושב שהחניכים שלי לא מבינים בכלל מז"א "שמירת נגיעה", הם רק יודעים שיש דבר כזה (האמת שאני בגיל שלהם בכלל לא ידעתי על זה...). החניכים נמצאים בחברה מעורבת ומסתובבים הרבה עם הבנות בגילם, אז מתי אני צריך לדבר איתם על זה? האם עכשיו זה כבר הזמן, או אולי לחכות שיהיו יותר קרובים לבר-מצווה?
תודה רבה מראש!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/19/2013 12:24:10 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

יישר כח על כל פעלך להרבות אהבת תורה וארץ ישראל בין בני הנוער.
נראה שבשלב זה הם צריכים לקבל הסבר על הדבר, הם כבר ברי חינוך יודעים על מגע ונראה שעדיף להסביר להם ולא להביאם לידי כשלון.
על כן צריך לעשות זאת בצורה ידידותית אבל בהסברה עמוקה.