ללא נושא

השאלה: שלום, אני מדריך בסניף עולים מבריה"מ.
הסניף כסניף חילוני בהגדרתו והגדרת תפקידנו היא להחדיר לילדים את ניצוצות של יהדות ולהרחיק אותם מהרחוב האלים.

מאחר שישנם גם חניכים שאינם יהודים ע"פ ההלכה אך הינם מ"זרע ישראל" עולות שאלות הלכתיות רבות ועד היום נהגתי להתייעץ עם הקומונר של הסניף שהוא בוגר מסלול הסדר ומאחר שהוא גדל בסביבת עולים יש לו ידע בנושא.
כעת כאשר הוא עזב ויש לנו קומונרית בשנת שירות שאינני רוצה לסמוך על הידע ההלכתי שלה עם מי אוכל להתייעץ?

שאלה לדוגמא.
הגיע השבת בוגר של הסניף שבא להגיד שלום, זו פעם ראשונה שהכרתי אותו ולבושו החיצוני מעיד עליו שהוא דתי, לאחר כמה דקות הבחנתי שהציצית שלו מוזרה וצבעונית, שאלתי אותו בעניין וגם הבחנתי שיש לו חמש פתילות בכל צד (בסה"כ 10),הוא ענה שהוא לא מאמין בתורה שבעל פה ושהוא מגיע לכל מיני לימודים מהתורה דרך הבנת עצמו ושהפתילות הן כנגד עשרת הדיברות.
האם הוא יכול להשלים למניין? הוא מחזיק מעצמו יהודי וכך הוא גם קורא לעצמו ואני יודע שהוא גם כזה ע"פ ההלכה, האם הוא יכול לשתות מהיין של ההבדלה? (הבחור הולך להתחתן בחתונה כשרה בקרוב, והוא למד בתיכון דתי כשהיה בתיכון)
יש לי עוד הרבה שאלות שאני בדר"כ מחליט כיצד לפעול "על השלוף" את מי אני יכול לשאול שאלות בעניינים שכאלו?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/19/2013 12:29:37 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

עצתי שתחפש רב באזור מגורך, שאיתו תוכל להתייעץ תמיד ואפילו בשבת, וכמו כן הוא יכיר את הסניף והנפשות הפועלות בו, שהרי ידיעת המקום והתנהגותו הוא שלב יסודי בתשובות ההלכה.
לגבי שאלתך הספציפית נראה שאם הוא הולך להתחתן בחתונה כשרה, הרי שהוא מאמין בתורה שבע"פ ובדברי חכמים, שהרי כל המקדש מקדש "כדת משה וישראל" ואלו כוללים גם תושב"פ. וא"כ דבריו בעניין הציצית הם יציאה שאין להתיחס אליה, ואפשר לצרפו למניין.