ביתא ישראל, חוות דעת שונה

השאלה: התחלתי להתעניין בעדה האתיופית מאד,
והסתכלתי בכמה אתרים ונתקלתי באתר מסויים,
ששונה ממש מקו החשיבה היהודית.
הייתי שמח אם תוכל להתייחס לדברים שהוא אומר שם
ולהביא לי חוות דעת מובהקת על הנושא,
זהו האתר:
http://www.ethiostruggle.com/PAGE67.asp

בהערכה רבה
עמית

התשובה

יהודה הלוי עמיחי | 2/19/2013 3:28:09 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לא עברתי על כל הדברים, אבל ממה שראיתי עשרות פעמים מילים כמו מסתבר, נראה ועוד ביטויים של ספקולציות והשערות שונות ומשונות. חלקם מערבבות בין תורה ואגדות שונות. התורה ישנה רק אחת והיא לא תשתנה והיא הנצח של כל יהודי, מי שמכניס כל מיני פרשנויות זרות אודות משרע"ה וזרמים יהודיים הוא טועה ומטעה. על כן אין לקרוא את הדברים ולא ליתן להם מקום כלל במחשבה, שלא נועדו אלא לנתק את יהדות אתיופיה מעם ישראל, ליצור עוד פרוד ומחלוקות (יש לנו מספיק גם ללא המצאות חדשות). תפקידי מאמרים אלו הם רק להרס ולא לבנות.
על כן לכו בדרך הישרה שהיא מקובלת אצל בני העדה מאז ומעולם, עיין גם בספר החדש שהוציא כעת הרב וולדמן בעניין יהדות אתיופיה. וכמו כן עדויות שהועברו מדור לדור ולא השערות וספקולציות פורחות באויר.
יהיו רצון שנזכה למיזוג גלויות אמיתי "מי אלא כעב תעופינה וכיונים אל ארובותיהם". לחזור לתוך עם ישראל המקורי שהעביר את התורה ממעמד הר סיני עד היום ללא סיבוכים ותיאוריות משונות, אלא מסורת המועברת מדור לדור.