דיסקים צרובים

השאלה: שלום
יש לי כמה דיסקים צרובים (אלבומים) של שירים של גויים שאחותי קנתה לי בשווקים בעבר.
אני רוצה להפטר מהם, ולא יודעת איך..
1.האם אני חייבת לקנות את הדיסקים המקוריים?? (הדיסקים בחנויות נורא יקרים ואין לי את הסכומים לכל הדיסקים, ואני גם לא מתכוונת לשמוע אותם יותר, האם יש חובה?)האם אני יכולה לקנות כמה דיסקים במקום את כולם?
2.כדאי לזרוק את הדיסקים הצרובים לפח?
3.האם אני יכולה לתרום לצדקה במקום לקנות דיסקים על מנת לכפר או שאין קשר בין שניהם?

תודה וכל טוב!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/19/2013 3:53:41 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אם אחותך קנתה את האלבומים ואת אינך רוצה להשתמש בהם יותר הרי שאפשר לזרוק, אין צורך לשלם על העבר. כפרה על שמיעת המוסיקה היא לא בסתם קניית תקליטורים אלא תעשי דברים הטובים לציבור, כגון לתת דיסקים טובים למוסדות עזרה שצריכים, וכדו´, אבל אין צורך לקנות סתם דיסקים ללא שימוש.