הארי פוטר-הבלים

השאלה:

ב"ה כל הרבנים התייחסו לשאלת ה"ע"ז" שנמנצאת בהארי פוטר אבל אני רוצה לשאול משהו אחר. קראתי תשובה { שנכתבה ע"י רב גדול מהציבור שלנו} שאסור לקרוא משום שזה מלא הבל. שלא תבינו אותי לא נכון לא באתי לקטרג- אני בעצמי רוצה לקרוא את הספר. הייתי רוצה לדעת מה דעת הרב בנושא?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/19/2013 4:11:45
בסדד"ד

שלום וברכת ד´

אדם שכל חייו ממולאים בתורה ויראת שמים אסור לו לעיין בדברי הבל, כפי שהרמב"ם אומר בפירוש המשנה, אבל אדם שממילא חייו מלאי הבל (קורא עיתונים וספרים, טלביזיה וכדו´), מה בין הבל להבל. בודאי אדם צריך להשתדל להתעלות ולהתרומם ולהתרחק מההבל. השאלה העומדת בפנינו האם ספר מזיק או לא, לגבי התעלות השאלות הם אחרות.