טלוויזיה

השאלה: ממתי שאני זוכר את עצמי הטלוויזיה גילמה תפקיד חשוב בחיי. אני כרגע בתהליכים של גמילה ומשתדל לראות פחות. בנתיים רציתי לדעת את דעת הרב לגבי קומדיות { שהתוכן הוא צנוע } האם ישנה בעיה לראות אותם משום מושב ליצים? האם יש הבדל בין קומדיות שבהם הבדיחות הם בעיקר של דברים שטותיים באמת לבין קומדיות שבהם הבדיחות הם יותר חכמות ואינטלגנטיות? מה הדין לגבי מופע סטנד-אפ { לא ללכת אלא לשמוע- תוכן נקי}? תודה רבה מראש לרב

התשובה

יהודה הלוי עמיחי | 2/19/2013 4:08:29 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

הרמב"ם בפרושו לפרקי אבות פ"א ה"טז מבאר את הגדרת שיחה בטלה, והוא כל דבר שאין בו תועלת לאדם, לא משמעת ולא מרי, כגון רוב ספורי ההמונים, מה אירע ומה היה וכו´, ברור שאין הבדל ברמת הבדיחה, אלא א"כ יש בה תועלת, כגון להסביר ולהעביר מסר וכדו´, אבל סתם בדיחות אינן לתולעת. אפשר לפעמים שאדם ישמע כגון שהוא במצב קשה וכדו´ אבל באופן עקרוני אדם צריך להיות איש מעלה ואין לו לליכת לסתם מופעי בידור.