כתבי קודש בלילה

השאלה: שלום לכבוד המשיב.
השאלה הבאה ארוכה מעט ונראית מוזרה במקצת אולם מכיוון שהיא מציקה לי אודה על תשובה.
אני בחור חילוני שנוהג לקרוא תהילים מעת לעת. לפני מספר שנים שמעתי כי אין לקרוא תהילים בלילה, עשיתי מכך גזירה שווה והחלטתי כי אני לא יכול לקרוא גם ספרי קריאה בלילה.לפני מספר חודשים החלטתי כי אין קשר בין הדברים ויצא לי לקרוא ספר בשעות הערב, התגובה למחרת הייתה תקלה עצבנית בעבודה.
לפיכך שאלתי היא אם מותר לי לקרוא ספרי קריאה בשעות הערב?
(הבהרה- אני מדבר כאמור על ספרי קריאה חילוניים).
אודה מראש לתשובה על אף השאלה המוזרה מפני שהיא מציקה לי מזה זמן רב.
תודה מראש

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/19/2013 3:41:50 AM

בס"ד

שלום וברכת ד´

אתה יכול לקרוא גם כתבי קודש בלילה, במצבך אתה יכול לקרוא דרשות אגדות תהילים וכדו´. ולכן אתה יכול יכול לקרוא גם ספרי חול בלילה.