מוזיקה לועזית-לחברה

השאלה: שלום וברכה! :)
חברה טובה שלי שומעת שירים לועזיים. הילדה הזאת פשוט מדהימה! היא תמיד הולכת לשיעורי תורה, מקפידה על צניעות וכו´ אבל בקטע של השירים הלועזיים ממש קשה לה.
אמרתי לה שהשירים האלה ממש לא מתאימים לנשמה שלה, אבל היא אומרת שהיא לא יכולה, כי יש להם קצב שכיף לרקוד אותו וכו´ ושהיא ממש לא מתחברת לשירים חסידיים...
היא רוצה להבין למה זה לא טוב! אבל אין לי כ"כ תשובה ברורה לתת לה.. אשמח מאד אם הרב יתן לי תשובה שאני יכולה לענות לה..גם בקטע הריגשי[של הנשמה של יהודים למה זה לא מתאים וכו´] וגם בקטע השיכלי[איסור ברור וכו´]

תודה רבה ותזכו למצוות!!

~רק לסמוך על ה´ ולשמווווווווח!~

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/19/2013 3:36:51 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אין כל איסור בשירים לועזים, אם אין בהם זימה וכדו´, ואפילו יש בהם בדברים מסוימים עדיפות על שירים מהתנ"ך, שהרי על פסוקי התורה שעושים כשיר נאמר שהקב"ה מתאונן "עשוני בני ככלי נבל" ואילו בשירים לועזים אין חשש זה. ועל כן אין צורך למנוע אותה כל זמן שאין מגבלה של קול באשה ודברי נאוף.