משחק במוצ''ש

השאלה: האם אפשר ללכת למשחק כדורסל במוצ"ש כשעה אחרי צאת השבת ולמה?

התשובה

יהודה הלוי עמיחי | 2/19/2013 3:23:10 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אני מבין שהשאלה היא לא שאתה משחק אלא קבוצה מאורגנת שמשחקת ואתה רוצה לראות את המשחק, אלא שהקבוצה כנראה חיללה שבת כדי להיות בשעה אחר צאת השבת. ועל כך אתה שואל האם מותר לראות את המשחק שלהם.

אם אפשר להגיע לאולם מצאת השבת עד זמן המשחק, אפשר לראות למרות שקבוצה זו יתכן שחיללה שבת, אבל אם אין אפשרות שהגיעו מצאת השבת ועד זמן המשחק, א"כ זה כמי שמחלל שבת בעבורך, כדי שאתה תראה במוצאי שבת, ואין לסייע בכך.