סעודה אחרי אזכרה

השאלה: שלום

לא מזמן השתתפתי באזכרה ואחריה ערכו סעודה. רציתי לשאול - מה טעם המנהג? בנוסף, מה טעם יתר המנהגים הקשורים לאזכרה? למשל, קריאת תהילים - איך זה מועיל לנפטר?

בתודה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/19/2013 3:59:39 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

כל המנהגים הללו עיקרם שהנשארים בארץ מרבים בברכות, ומתקדש שמו של הקב"ה יותר בעולם, וכן בעניין התהילים שאנו מוסיפים לקידוש השם, וכן הוא אמירת הקדיש, הכל בא על מנת להראות שאנו מוסיפים קידוש השם בעולם, וזהו זכות לנפטר שהנשארים מוסיפים קדושה ומעשה צדקה וחסד בעולם.