עזיבת הארץ

השאלה:

שלום,
אני בעוד שנה מסיימת תיכון,ואני כמו רוב בני הנוער בגילי,רוצה להכיר את העולם,לראות,ללמוד,תרבויות חדשות.לחקור.
אני קצת חושבת על עזיבת הארץ.שלא תבינו אותי לא נכון,ישראל היא המולדת שלי,נולדתי כאן,ואני גאה בה.כי אינלי ארץ אחרת.
ליפעמים ישלי חששות,שמה אני רוצה לעזוב את ישראל בשביל מדינה אחרת.מן קטעים כאילו שאני פחדנית.עמוק בפנים אנידעת שזה לא כך.
אני רוצה פשוט לגור במקום שונה לגמרי,אם אוהב לא אחזור,אם לא אוהב אחזור ארצה.אבל כללי,האם זה בסדר לחשוב כך?
יהודים שבחו"ל צריכים לבוא לארץ ישראל,כלומר ויהודיה שרוצה לעזוב את הארץ..אני לאדעת.
כפי שאתם רואים אני במן קונפליקט..
אז שאלתי היא,האם זה בסדר?האם אני לא עושה שומדבר רע?..

תודה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/19/2013 3:50:42 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

ליהודי אסור לגור בחו"ל אלא לשלשה דברים א. ללמוד תורה, ב. לשאת אשה ג. פרנסה. וכל אלו הדברים הם זמניים ולא באופן קבוע. כך שאין כל היתר הלכתי לגור בקביעות בחו"ל אפילו על מנת לראות.
הכוזרי במאמר ראשון האריך להסביר את הקשר החי בין היהודי וארץ ישראל. ונראה שעליך לבסס קשר זה מהמבט ההלכתי והמחשבתי. כדאי לדבר עם תלמיד חכם הבקיא בנושאים אלו, שיתן לך מקורות בשאלה זו ואז הדברים יתלבנו אצלך היטב.