קול זמרה וטלוויזיה

השאלה: לכבוד הרב שלום! רציתי לשאול את הרב שתי שאלות בבקשה:
1} מה שיש מתירים לשמוע קול אשה אם ראה אותה רק דרך תמונה האם זה דווקא בתמונה עומדת או גם בתמונה נעה { וידאו } כל עוד לא ראה אותה במציאות?

2} שאלתי את הרב האם יש בטלוויזיה משום מושב ליצים והוא הפנה אותי לשו"ע סימן ש"ז הלכה ט"ז. האם לפי זה ישנו איסור בצפיה של כל דבר בטלוויזיה { אף אם הוא נקי} ללא חילוק. ובאותו עניין מה ההגדרה של דברי חולין לגבי זה שכן כאשר שאלתי את הרב לגבי קריאת הארי פוטר משום שזה הבל- הבנתי מתשובת הרב שהוא מתיר מעיקר הדין את הקריאה בספר? ועוד שהרמב"ם אומר שדברי חולין { על פלטרין וכ"ו} חסיד לא מדברם {ומדייקים- אבל אדם רגיל כן?} אז למה התכוון השו"ע?

בתודה מראש לרב

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/19/2013 4:01:38 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

1. למתירים כל זמן שאין ידיעה באישה מהי ומה מעשיה יש שהתירו.
2. אם אדם ממילא לא מתקדש ומטהר ועוסק בהבלים עליו לבחור הבלים שאין בהם איסור.