שכן שמתנכל

השאלה: שלוםם רב,
ישנו שכן בבניין שגר שכל הזמן מחפש להתנכל וכל הזמן ממציא שקרים
השכן שם כיפה (אך נוסע בשבת לבתו יש קעקוע ובנו יתחתן עם גויה והחמור מכל הוא מקלל תמיד בשם הבורא
מה ניתן לעשות נגד אותו אדם אשר מחפש להתנכל ומקלל (איך אפשר לגרום ליצר הרע שלו להפסיק
תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/19/2013 3:31:08 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. יש להתפלל עליו שיחזור בתשובה שלימה.
ב. אם המצב ממשיך להיות קשה, כדאי לפנות לרב שלו (אם הולך עם כפה כנראה שיש לו גם בית כנסת), ולדבר אתו שיפעל השפעתו עליו.
ג. במקרה שכל זה לא עוזר אפשר לפנות לבית דין רבני ולברר את הדברים בדיון רבני.

צום החמישי לששון ולשמחה