תפילה

השאלה: כבוד הרב!
קשה לי להתפלל את כל התפילה בתפילת שחרית
אני בדרך כלל אומרת רק "ברכות השחר"
ורק כשאני צריכה בקשות מהקב"ה כמו:הצלחה במבחן אני מתפללת את כל התפילה ואני מרגישה עם זה ממש נצלנית מה עלי לעשות?לא להתפלל?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/19/2013 3:30:08 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לכתחילה צריך אדם לבקש מהקב"ה כל יום איזו בקשה שהיא, ואז חלה חובת תפילה מדאורייתא. על כן כדאי מלבד ברכות השחר להוסיף עוד בקשה מסוימת, ומכיוון שאומרים בקשה צריך להוסיף שבח לפני הבקשה והודאה לאחריה, על כן נראה שכדאי לומר כל יום לפחות פעם ביום תפילת י"ח, ואז בתוך תפילה זו לומר בקשה נוספת (על רפואה בברכת רופא חולי עמו ישראל, על בחינה בתפילת שומע תפילה וכדו´) כפי שהעלת במכתבך.