פתיחת שער בקוד אלקטרוני

השאלה: שלומות וכל טוב, בהמשך למאמר שימוש בדלתות מגנטיות ובכרטיס זיהוי דיגיטלי , הייתה התייחסות רקלדלות הנסגרות על ידי אלקטרו מגנט . מה לגבי דלתות של מלונות ? בברכת התורה, שלום בן שלום

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ"ה תמוז תשע"ו 15:06

בס"ד

שלום וברכת ד'

אני מבין שאתה מתכוון לדלתות של מלונות הנפתחות ימינה ושמאלה, ולא דלתות ציר. אמנם צדקת שבדלתות הזזה שם אין רק פעולה מגנטית אלא הפעלת מנועים הגורמים לפתיחת הדלתות וללאחר מספר שניות הן חוזרות על ידי מנוע חוזר. ברור שפעולה זו אסורה בשבת, ואם הגרש"ז אויערבאך זצ"ל אסר מתיחת קפיץ שעון מעורר בשבת, בודאי כאן שגם נסגר מעגל חשמלי מחודש יש איסור לעשות כן בשבת.