שימוש בכיריים חשמליות וקרמיות ביו"ט

השאלה:

האם מותר להשתמש ביום טוב בכיריים חשמליות או קרמיות?

התשובה

הרב מנחם פרל |

מאחר שביום טוב מותר לבשל, ומאחר שאין כל ודאות להתרחשות של פעולה חשמלית עם הנחת הסיר על הכירה או עם הסרתו ממנה, מותר לבשל ולחמם על גבי כיריים אלו ביו"ט,[1] ובלבד שהן תופעלנה בערב חג, או באמצעות שעון שבת. בכיריים חשמליות, על-פי-רוב ניתן להבחין כאשר גוף החימום בפעולה, בכך שהמשטח העליון מתאדם. במקרה כזה, חשוב להניח את הסיר רק בשעה שגוף החימום פועל, כדי שלא להפעילו עם הנחת הסיר עליו.

[1].     ספק פס"ר לעתיד, ראה ביאור הלכה, סי' שטז ס"ק ג ד"ה ולכן.