בידוק בטחוני בשבת במוזיאון ישראל

השאלה: בשבת הביקור במוזיאון ישראל הוא חינם לילדים .אך הביקור דורש בדיקה בטחונית בגלאי . האם מותר לעבור בדיקה זאת ..בתודה

התשובה

הרב אהוד אחיטוב | ה' אדר תשפ"ג 20:55

ב"ה

שלום וברכה

לכתחילה צריך לבקש מהאחראים על הביטחון במוזיאון שיכוונו את המכשירים כמו בבידוק בכותל המערבי, שהגלאי מתריעים על מכשירים גדולים ולא על אבזם של חגורה וכדו'. ואין שום סיבה שהם לא יעשו כן וצריך לדרוש זאת מהם. אכן, אם אדם הגיע בשבת למקום שיש בו בידוק בטחוני הוא רשאי לעבור כדין "פסיק רישא דלא ניחא ליה, באיסור דרבנן. אך כאמור, זה לא לכתחילה, כי צריך לדאוג שהאנשים יוכלו להיכנס בלי להפעיל שום מערכת חשמלית., במקום שאין בכך צורך בטחוני.

בברכת התורה והארץ

אהוד אחיטוב