מדי מים ומצלמות בשבת

השאלה: שלום כבוד הרב! יש לי שאלה מאוד חשובה שרוב הרבנים לא מודעים לה. אני גר בחלקו בישראל וגם בחוץ לארץ. היום כמעט בכל מקום בעולם יש מדי מים חכמים. מונים אלו מצוידים ביחידת מחשוב אלקטרונית, המאפשרת את התקשורת בין המונה לספק. מדובר במונים חדשים שלא כמו בעבר. בעבר היו לנו מונים חכמים מכניים. אולם כיום, כולם דיגיטליים. זאת אומרת שבכל פעם שאתה פותח את ברז המים הוא רושם תנועה וגורם ל-חילול שבת. בישראל, תודה להשם, יש מדי מים חכמים כשרים לשבת. זה אומר שבשבת לא רושמים שום תנועה. אבל מה עושים בחוץ לארץ ובמקומות אחרים שהמד מים דיגיטלי??? ועוד שאלה בבקשה. הם מותר להשאיר את המצלמות מחוץ לבית דולקות בשבת? או שאסור? זה עובד אוטמטי לבד. תודה רבה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ג' אלול תשפ"ב 13:00

בס"ד

שלום וברכה

בגלל שכל הכתיבות הללו הן מדרבנן ואין לי כל תועלת בכתיבות הללו, הרי זה פסיק רישא דלא ניחא ליה, אמנם זה לא לכתחילה אבל אפשר להסתמך על הדעות המקילות כדי לפתוח את המים. בארץ אנו משתדלים להיות במצב של לכתחילה ולא להזקק למכשירים אלו.

גם בנושא מצלמות אבטחה, כשיש בכך צורך אפשר להקל לפי הנכתב לעיל.