מערכת חימום מהיר מרכזית

השאלה:

בבניין שאנו גרים בו מותקנת מערכת חימום מרכזית מסוג 'יונקרס'. האם יש אפשרות כל שהיא להשתמש במים החמים בשבת?

התשובה

הרב שי סימינובסקי |

במערכת חימום מסוג זה אין אפשרות להשתמש בשבת, כיוון שהיא מבוססת על הבערת אש באמצעות גז, ולכן הפעלתה כרוכה באיסורי מבעיר ומבשל.

במידה והנכם מעוניינים לצרוך מי ברז חמים גם במהלך השבת – אפשר להתקין בדירה דוד חשמלי קטן (בוילר) בנוסף למערכת הקיימת. לדוד זה ניתן להתאים פיקוד שבת שפותח במכון צומת, המווסת את טמפרטורת המים ל-40 מעלות בלבד, וכך לא מתבצע בישול של המים החדשים הנכנסים לדוד בשבת. באמצעות ברז מרכזי, יש לכוון את הזרמת המים החמים סמוך לשבת מן הדוד החשמלי, ובמשך השבוע – ממערכת החימום המרכזית. לפני שבת ניתן לכוון את הברז בצורה ידנית, או אוטומטית באמצעות שעון אסטרונומי, כמוסבר לעיל.