משאבות סחרור בשבת

השאלה: שלום הרב בביתי מותקנת משאבת סחרור במערכת דוד השמש. הקולטים נמצאים על גג הבניין ואילו דוד המים והמשאבה נמצאים בחצר הבית. כיצד פועלת משאבת הסחרור לעניין שבת ויו"ט? האם מותר השימוש במקלחת במצב כזה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ"ה אלול תשפ"ב 0:02

בס"ד

שלום וברכה

משאבת סחרור מעלה מים ממקום א' הנמצא למטה למקום ב' שנמצא למעלה. משאבת הסחרור מופעלת במספר צורות. א. כל פתיחת ברז גורמת למשאבה להתחיל לעבוד. ב. מיכל מסויים שכאשר יורדים המים לגובה מסויים רק אז מתחיל לעבוד. לכן צריך לדעת כיצד המערכת עובדת אצלכם. ברור שבציור א' קשה להקל, אבל בציור ב' אפשר להקל ברווח. על כן צריך להביא טכנאי שיבדוק את המערכת שלכם, ואם היא מערכת מסוג א' אפשר להתקין מערכת נוספת שמפעילה את המשאבה כל חצי שעה. כדאי לפנות למכון צומ"ת שמתעסקים בכך ויכולים לתת לך פרוט אולי על זהוי המכשיר שברשותך. ובודאי שיתנו לך עצה מעשית.

כתיבה וחתימה טוובה