הכנסה מהאינטרנט

השאלה:

אדם שכותב המלצה על מוצר מסויים באינטרנט ומקבל סכום על קניה בעקבות המלצתו. ההמלצה אינה באתר שלו אלא בכל אתר אפשרי במקום שכותבים מביעים דעתם. האם תהיה בעיה אם ירכש את המוצר בשבת? הרי הוא אינו שולט על האתרים הרבים הוא רק מתווך/ממליץ

התשובה

הרב יעקב אריאל |

יש בכך סיוע רחוק מאד מאד לד"ע. ונראה שאין הוא יכול לעשות כלום, וכיון שאינו חפץ בכך והוא ממליץ ואינו שולט באתרים ממילא הדבר מותר. וכי מי שהמליץ על מכונית ובא פלוני מישראל וקנה ונסע בשבת הוא אחראי לכך?