מאכלים לא בריאים

השאלה:

שלום לרב.
קראתי במקום כלשהוא שראוי לאדם, אך לא חובה,לא לאכול מאכלים לא בריאים (כאלו שאינם מזיקים מיד) ובכלל לחיות בצורה בריאה.מחד, מדוע זו אינה חובה? הרי אדם שבמשך שנים אוכל סוכר בכמות גדולה ודאי ייחלה מכך?
מאידך האם זה אומר שכל מאכל/מוצר המכיל מלח ,סוכר וכו אסור(או לפחות ראוי שלא ייאכל)?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

זו ודאי חובה, אבל בעיקר בענייני מאכלים וכד' ישנן מחלוקות בין בני אדם, ולכן קשה לאסור זאת בצורה כוללת. דוגמא לדבר עישון טבק, לשעבר חשבו שזה מועיל לבריאות ועתה יודעים שהוא גורם לבעיות קשות במחלות ריאה ולכן קשה להגדיר זאת בצורה כוללת.