אחות חדר מיון

השאלה: שלום וברכה,
אני עובדת בבית חולים חילני במרכז הארץ.יש לי 2 שאלות בנוגע לעבודה בחדר מיון בשבת. אני בעיקר עובדת משמרת ערב-כלומר מגיע למשמרת בשבת וחוזרת במוצאי שבת.
1. מה אני צריכה לעשות אם הנהג של ההסעה למשמרת,אינו גוי?
2. אני חייבת לכתוב בגליון של חולה בחדר מיון ואין אפשרות לכתוב בעט מחיק לאחר 24 שעות. האם מותר לכתו בגליון חולה בשבת?
תודה מראש

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/21/2013 12:29:39 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. יש לפנות לרב בית החולים שבו את עובדת ולקבל את הדרכתו. הנני כותב לך אם אין רב במקום.
1. אפשר לנסוע גם אם נהג יהודי לבית החולים.
2. יש להשתדל להמנע ולכתוב רק דברים הכרחיים, עדיף בשינוי. אם בית החולים דורש לכתוב גם דברים אחרים שאינם רפואיים יש להתמודד בייחוד על ידי עט מחיק וכדו´.

בהצלחה.