אכילה בלילה לצורך רפואי ללא נטילת ידיים

השאלה: אני חולת סכרת נעורים ולעיתים יש לי היפו בלילה או לפנות בוקר ואז אני צריכה בדחיפות משהו מתוק ואני לא יכולה לקום מהמיטה מחשש שאפול ואתעלף האם מותר לי לאכול ולשתות בלי נטילת ידיים?אציין שיש לי ליד המיטה משהו מתוק .כיצד עליי לנהוג?

התשובה

מכון פוע"ה | ד' תמוז תשע"ו 9:39

לשואלת שלום וברכה

במצב כמו שאת מתארת, הרי שעלייך לשפשף היטב את הידיים במטלית או משהו מעין זה, ולאחר מכן לברך ולשאכול/ לשתות.

כמובן שאם יש אפשרות להכין בסמוך למיטה נטלה מלאה בתוך גיגית הדבר עדיף.

כל טוב

אריה כץ

רב משיב במכון פוע"ה