אסון אקולוגי בל´´ג בעומר

השאלה: שלום לרבנים החשובים
כמי שאמונים על החיבור בין התורה לארץ.
אני רוצה לשאול מדוע רבנים לא יוצאים בהמלצה להדליק נר לכבוד רשב"י בל"ג בעומר בלבד.
ונמשך המנהג בעל מקורות לא ברורים להדליק מדורות בקנה מידה של אסון אקולוגי מדי שנה.

הרי בחוץ לארץ לא היו מדליקים מדורות ביום זה, ומובא בספרים רק שהיה מנהג להדליק מדורה על הציון במירון.

אני רוצה לציין שכשיגרה בגוש דן ילדים חולים באסטמה 30% יותר, משאר חלקי הארץ. וכמובן המדורות לא מוסיפות לרפואתם.

תודה על התשובה
בברכת ל"ג שמח ואויר נקי
אלי
www.shiurnet.co.il

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/21/2013 12:09:33 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אינני בקיא בשאלה שהועלתה כאן, ולכן אינני יכול להגיב. אם יש עוד חומר על מהות הנזק שיש בהדלקות שונות אולי אפשר יהיה להגיב. באופן כללי מכון התורה והארץ עוסק בגידולים חקלאיים ולא בבעיות של אטמוספרה, למרות שיהיו ימי עיון אודות הקיומיות והסביבה ביהדות.