אפוסטרופוס רפואי להורה קשיש

השאלה:

לכבוד הרב
אבי שהיום בן 90 (עד 120) נמצא כ3 שנים בבית אבות במחלקה סעודית. הוא סובל מדמנציה קשה ולאחרונה נשאלתי על ידי אחותי ואחי בחו"ל מה אני בתור אפוסטרופוס רפואית מתכוונת לעשות במקרה שהוא זקוק לטיפול רפואי או נכנס למצוקה על רקע רפואי. איני מסוגלת לענות או לתת הוראה ללא הכוונה הלכתית.

המצב שלו יציב אבל אני במצוקה כי ברור לי שאני לא מעונינת שיסבול בגלל החלטה שלי.
אשמח לקבל הכוונה
תודה

התשובה

הרב יעקב אריאל |

אם כל המערכות הגופניות עובדות צריך להמשיך ולטפל בו ככל חולה בריא שתפיסתו השכלית תקינה. וכי יעלה על הדעת ששוטה יקבל טיפול פחות מקצועי משום שהוא שוטה?!

אם הטיפול יגרום ח"ו סבל כאן צריך לדון מה לייעץ לך. באופן כללי אם טיפול להארכת חיים גורם סבל רב לחולה ואין סיכוי להחזיר את המצב לקדמותו והרופאים סבורים שסיכויו לחיות זמן רב (יותר משנה) קלושים כאן הגרש"ז אוירבאך התיר שלו לתת לו תרופות מאריכות חיים הגורמות סבל רב לחולה, אדרבה, לתת לו משככי כאבים אבל להמשיך לתת לו את כל הטיפול המינימלי: מזון, הגיינה וכד' .

אבל בע"ה לא תזדקקי לכך, ואם תגיע ח"ו שעה קשה תשאלי שוב.